Pancha Karma

Ayurvedisch ontgiften, genezen en revitaliseren

Ayurvedisch Detoxen (Pancha Karma) is erg populair. Maar een goed en betaalbaar centrum vinden valt niet mee.
Er zijn twee centra die ik uit eigen ervaring en op basis van zeer veel verslagen van bekenden kan aanbevelen.

Een Ayurvedisch Resort in Sri Lanka, Life Ayurveda Resort  
en een Ayurvedisch centrum – bijna ziekenhuis –  in Kerala (Zuid-India), Sreekrishna Ayurveda 

Eerst geef ik een korte beschrijving van het Life Ayurveda Resort in Sri Lanka, waar ik zelf ben geweest. In dit resort krijg je korting als je via mij boekt, maar alleen als je mijn naam vermeldt (Rada of Rada’s Kookstudio) en mijn email adres (info@kookstudio.net) in de CC zet.
Bekijk vooral eerst eens de site, en alle foto’s. Hier vind je ook het emailadres:  life@bluewin.ch waar je info kunt vragen en  kunt boeken.

http://lifeayurvedaresort.com

Life Ayurveda resort in Sri Lanka is een mooi, kleinschalig tot middelgroot, lang bestaand Ayurvedisch centrum aan de kust van Sri Lanka.
Speciaal van dit centrum is dat 70% van de bezoekers nog eens terug komt. Er heerst een open familie sfeer, en je kunt er ook prima alleen naartoe.
Een ideale plek om te ontgiften, te revitaliseren, af te vallen maar ook om goede medische hulp te krijgen bij serieuze klachten.
Het verblijf is aangenaam, met een mooie tuin om in te rusten, de oceaan om in te  baden en te zwemmen (in het hoogseizoen), het strand om langs te wandelen, het zwembad, elke dag wel iets als een yoga klas, een meditatie les of een goed georganiseerde kookles.
’s Ochtends is er de mogelijkheid om ruim een uur mee te doen met een wandeling, wat oefeningen en yoga.
De beide artsen vond ik erg goed en betrokken. Om de drie dagen heb je een consult van een half uur. Alle voedingssupplementen en medicijnen tijdens je verblijf zijn bij de prijs inbegrepen.
De behandelingen (massages en andere behandelingen die afhankelijk van jouw situatie nodig zijn) zijn elke dag minstens twee uur, steeds opnieuw afgestemd, en veel massages worden met twee masseuses (synchroon) gegeven.
Het eten is gevarieerd en licht, en naar constitutie.
Er worden verschillende leuke ochtend- of dagtours aangeboden in het prachtige Sri Lanka.
Ik kan niet anders zeggen dan dat we het er fantastisch hebben gehad.
De gemiddelde duur van een pancha karma is (minstens) twee weken.

De prijzen. Het centrum wordt op verschillende grote sites aangeboden voor verschillende prijzen. Als je rechtstreeks en via mij boekt zoals hierboven uitgelegd, heb je de beste prijs plus in hoog- en laagseizoen twee of drie dagen gratis verblijf. 
Bedenk ook dat je het ook buiten het hoogseizoen (van begin oktober tot eind april) heel goed een pancha karma kunt doen, voor een veel lager tarief plus veel lagere vliegkosten!
Met name het regenseizoen juli-augustus-september is heel goed te doen.

De kosten:
                                                               Kamer alleen      Twee persoons kamer   Drie pers.kamer

Tot 30-04-2018                                         95,-                           90,- p.p.                            90,- p.p.
Van 01-05-2018 tot 30-09- 2018            70,-                           65,- p.p.                            65,- p.p.
Van 01-10-2018 tot 30-04-2019             95,-                           90,- p.p.                            85,- p.p.

Plus het hele jaar door gratis nachten:
13 overnachtingen = betalen voor 11 overnachtingen, 14 = 12 enzovoort.

Ophalen vanaf het vliegveld in Colombo: € 90,- per taxi

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

En dan is er nog dat andere centrum, Sreekrishna Ayurveda van dr Vijith,  in Kerala (Zuid India)
Dr Vijith staat bekend als een bijzonder goede arts, begenadigd bijna. Hij komt ook regelmatig naar Nederland om lezingen en consulten te geven.

Als je serieuze klachten hebt, is het zeer goed mogelijk dat je hier de zorg en de genezing vindt waarnaar je zo op zoek was. 
Het centrum is rustig gelegen, en je hebt een eigen kamer, soms met veranda, en tegelijkertijd is het bijna een ziekenhuis.
Als je daar bent, werk je intensief aan je herstel, en dat kan soms hard werken zijn (fysiek en emotioneel).
Het centrum heeft zijn eigen biologische Ayurvedische kruidentuin en apotheek.
Het Sreekrishna Centrum is zeer kleinschalig (max 17 gasten), en het staat op geen enkele commerciële site.
De prijs/kwaliteit verhouding is uitzonderlijk goed.
Een dag, inclusief alles, (lekker) detox Zuid Indiaas eten, alle consulten, behandelingen (ook synchrone massages) en voedingssupplementen kost rond de € 50,- p.p. voor een twee persoons kamer, en rond de 65,- voor een kamer alleen.
Dit zijn de prijzen voor zover ik weet, check nog even zelf. Afhalen vanaf het vliegveld Cochin is mogelijk (kosten rond € 20,-).
Ook hier geldt, dat je het regenseizoen niet hoeft te vermijden voor een goede pancha karma. Met veel lagere vliegkosten en meer kans op een plaats in dit bijzondere centrum, dat snel vol geboekt is.

Als je informeert of boekt, vermeld dan dat je via Rada of Rada’s Kookstudio  komt, en zet info@kookstudio.net in de CC.
Op de site vind je alle informatie, mailen is goed drvijithsasidharan@gmail.com en bellen kan ook. Dr Vijith is zeer druk bezet en soms duurt een antwoord langer dan je zou willen….pak dan de telefoon!

www.ayurvedapancakarma.com