- Rada's Kookstudio - https://www.kookstudio.net -

Vegan kookweekend: “De Vedische Keuken”

Een Vedisch vegan kookweekend in Groningen!
We geven tijdens dit weekend twee Vedische kookworkshops, de workshop “Vedische Favorieten” om de basisbereidingen uit de Vedische keuken te leren, en als vervolg daarop de workshop “De Zuid-Indiase keuken” met de heerlijkste en meest beroemde gerechten uit Zuid India.

Op zaterdag van 15:00 – 19:00 u
Op zondag van 14:00 tot 18:00 u
Dit weekend gaat door

Dit weekend wordt gegeven door Rada Meursing en Marianne van den Heuvel.
Als je vegetarisch of veganistisch wilt koken, is er waarschijnlijk geen keuken die daar zo ideaal voor is als de Vedische keuken. De Vedische keuken is namelijk altijd 100% vegetarisch geweest, en het is maar een klein stapje naar veganistisch. Door het gebruik van kruiden en specerijen zijn de gerechten niet alleen heerlijk, maar ook erg gezond.
We passen er de algemene kennis van Ayurveda op toe (tri dosha).

In de workshop “Vedische Favorieten” vertellen we over de achtergrond van de Vedische keuken, Ayurveda en het belang van het gebruik van kruiden en specerijen.  Daarna maken we een feestelijk buffet met de heerlijkste, gemakkelijkste en snelste gerechten uit de Vedische Keuken.
Een heerlijke en zeer praktische workshop, waar je de basis van het Vedische koken leert!

De  Zuid-Indiase keuken is ongeëvenaard  in smaken, kleuren en geuren…. en deze bijzondere Zuid-Indiase gerechten zijn ontzettend leuk om te maken. Denk aan masala dosa’s met  verse kokosnootchutney…..
We maken er ook gerechten bij die juist heel gemakkelijk zijn, voor elke dag.
Na een korte inleiding met interessante informatie over de Zuid-Indiase keuken maken we samen een authentiek Zuid-Indiaas feestmenu (Sadya).

Alle gerechten zijn veganistisch.
We gebruiken zo mogelijk uitsluitend biologische ingrediënten

Data

13 maart “Vedische Favorieten”
Van 15:00 – 19:00 u

14 maart “De Zuid-Indiase Keuken”
Van 14:00 tot 18:00 u

Adres

We zijn voor deze workshop te gast bij:
De Workshop
Friesestraatweg 191-2
9743 AC Groningen

Kosten

€ 195,- p.p. inclusief twee maal uitgebreid feestelijk buffet, receptenboekjes,  kruidenthee, (bio)wijn en sapjes. Studentenkorting voor jongeren onder de 25 jaar: € 40,- voor het weekend.

De workshops zijn niet los te boeken.

Kosten voor het weekend bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio onder vermelding van “Workshops Groningen 2021”. Alleen dan is je plaats gereserveerd.

Max 14, min 10 deelnemers