Ayurvedisch-veganistisch kookweekend

18 en 19 maart in Groningen

Een Ayurvedisch-veganistisch kookweekend in Groningen!
We geven tijdens dit weekend twee kookworkshops.
Op zaterdag de Basisworkshop “Veganistisch koken met de Vedisch koken“, een feestelijke workshop waarin alle basisbereidingen uit de Vedische keuken zijn verwerkt, en op zondag de workshop “Ayurvedisch koken voor de lente” met heerlijke, vitaliserende gerechten die in termen van Ayurveda kapha balanceren (Detox).

Zaterdag van 15:00 – 19:00 u
Zondag van 14:00 tot 18:00 u
Gratis parkeren op eigen terrein

Dit weekend wordt gegeven door Rada Meursing en Marianne van den Heuvel.
Als je vegetarisch of veganistisch wilt koken, is er waarschijnlijk geen keuken die daar zo ideaal voor is als de Vedische keuken. De Vedische keuken is namelijk altijd 100% vegetarisch geweest, en het is maar een klein stapje naar veganistisch. Door het gebruik van kruiden en specerijen zijn de gerechten niet alleen heerlijk, maar ook erg gezond.

In de Basisworkshop Vedisch koken vertellen we over de achtergrond van de Vedische keuken, de relatie met Ayurveda en de werking van de kruiden en specerijen.  Daarna maken we een feestelijk buffet met heerlijke gerechten uit de Vedische Keuken. De gerechten zijn zo vol van smaak dat je helemaal vergeet dat ze ook nog 100% vegan zijn.
Een belangrijke workshop, waar je de basis van het Vedische koken leert!
Deze workshop balanceert alle drie de dosha’s (tri dosha).

De lente is de beste tijd van het jaar om het lichaam te reinigen en te vitaliseren na de winter. Tijdens deze workshop “Ayurvedisch koken voor de lente” maken we licht verteerbare, rijk gekruide gerechten die niet alleen heerlijk zijn, maar ook nog detox (kapha balancerend).

We gebruiken tijdens het weekend zo mogelijk uitsluitend biologische ingrediënten.

De Vedische Koksklapper is de complete handleiding voor de Vedische keuken. Na het volgen van een workshop kun je daarmee zelf verder gaan.
Het boek is verkrijgbaar tijdens de workshop en in de webshop.

Data

18 en 19 maart 2023

Zaterdag “Veganistisch koken met de Vedische Keuken”
Van 15:00 – 19:00 u

Zondag “Ayurvedisch koken voor de lente”
Van 14:00 tot 18:00 u

Beide workshops horen bij elkaar en het is niet mogelijk om één workshop apart te volgen.

Adres

We zijn voor deze workshop te gast bij:
De Workshop
Friesestraatweg 191-2
9743 AC Groningen

Kosten

€ 190,- p.p. voor het hele weekend. Inclusief uitgebreid feestelijk buffet, receptenboekje(s),  Ayurvedische kruidenthee en biodrankjes. Studentenkorting voor jongeren onder de 25 jaar: € 20,- per workshop.

De kosten, of een aanbetaling van 50,- graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio. Alleen dan is je plaats gereserveerd.

Minimaal aantal deelnemers 12, maximaal 16

Er is nog plaats