Ayurveda kook- en yoga midweek

31 mei t/m 4 juni 2021 in Wijlre, Zuid-Limburg

Een inspirerende kook- en yoga midweek met de volledige cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” en koken naar constitutie.
Met vier uitgebreide kookworkshops en plus vier ontbijtworkshops, of Ayurveda yoga.
Plus elke dag anderhalf uur les in Ayurveda door Ayurveda therapeute en desgewenst voedingsadvies en Ayurvedische massages. 

Deze week is voor professionele koks (of wie dit wil worden) en therapeuten een buitenkans om te leren koken naar constitutie  volgens de Ayurvedische principes.
Particulieren zijn ook van harte welkom: de helft van de beschikbare plaatsen is voorlopig gereserveerd voor koks, en de andere helft voor particulieren.

Een complete Ayurveda ervaring. En er is nog alle tijd om te genieten van de schitterende omgeving.

Programma

Vier Ayurvedische kookworkshops, waarvan drie workshops koken naar constitutie en een tridosha workshop (goed voor alle constituties).
Zo hebben we bijvoorbeeld de vata-balancerende dag, waarbij de yoga vata-balancerend is. De inleiding gaat uiteraard ook over vata dosha, en de kookworkshop is eveneens geheel vata balancerend.  Op die manier kun je bijzonder goed ervaren wat de vata dosha is, en wat het betekent om vata te balanceren, en vooral wat voor soort voeding het best bij jou past.  Op dezelfde  manier hebben we een pitta en een kapha dag. Een zeer onthullende (en heerlijke! ) ontdekkingsreis.

We geven deze week met vier docenten:
Rada Meursing en Marianne van den Heuvel geven de kookworkshops.
Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute (www.agnifabriek.nl) geeft de inleidingen in Ayurveda, voedingsconsulten en massages.
Erna Vonck is de yoga lerares (www.ernavonck.nl) en ze geeft ook massages.

De ontbijtworkshops kun je afwisselend met de yoga meedoen en soms zal Erna ook ’s avonds nog een yoga les geven.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten.
Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en veel inspiratie voor glutenvrij.

“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yoga-studio.
Het landgoed ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats en een enorme achtertuin. De omgeving is ideaal om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg, en je zit ook zo in België of Duitsland.

Op de aankomstdag  is de eerste kookworkshop vanaf vijf uur. De andere dagen kun je ’s ochtends meedoen met de yoga of de ontbijtworkshop, en na het ontbijt geeft Sylvia ruim een uur inleiding in Ayurveda. Daarna is er vrije tijd tot het begin van de kookworkshop om 16:00 of 16:30 u (in overleg). Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten.

Behandelingen en consulten
Tijdens deze dagen kun je Ayurvedische consulten en diverse massages boeken bij Sylvia (Ayurvedisch therapeute) en Erna (yogadocente en masseuse).

Data

Maandag 31 mei (aankomst vanaf 15:00 u) t/m vrijdag 4 juni (vertrek na het ontbijt).

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of meerdere doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite. Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Kosten

De prijs is € 750,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer.
Als je een kamer wilt delen, kun je dat aangeven.
Plus € 20,- voor bedlinnen, handdoeken en de toeristenbelasting (graag ter plekke contant te betalen).
Extra’s:
De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 25,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met badkamer/toilet en suite is 20,- per nacht  per kamer.
De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Ayurveda kookweek mei 2021”.
De restbetaling dient uiterlijk zes weken voor het begin van de kookweek te worden voldaan. U ontvangt van mij een BTW-factuur.

De prijs is inclusief: alle  kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunch, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten op papier en  inleidingen in Ayurveda  digitaal. Alle recepten worden ook digitaal nagestuurd.

De lijst van de behandelingen en consulten met de prijzen wordt vooraf opgestuurd.

Tot ziens in Hof de Brulle!

Voor meer informatie kunt Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 14441758

Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12

Inschrijven op de wachtlijst is mogelijk