Cursus “Ayurveda in theorie en praktijk”

Vanaf dinsdag 17 september in Amsterdam

In deze CURSUS AYURVEDA IN THEORIE EN PRAKTIJK  begint elke les met een boeiende inleiding  door Ayurvedisch therapeute Sylvia Kuperus.  Daarna maken we fantastische menu’s naar constitutie (vata, pita en kapha). Ervaar wat welk voedsel doet voor jou, en leer heerlijk Ayurvedisch koken!

Vijf dinsdagavonden van 17:30 – 21:30 u.

In deze cursus leer je koken naar constitutie en maken we heerlijke gerechten uit de Vedische keuken, de oorspronkelijke keuken van India, waarop we de kennis van Ayurveda toepassen. Dus best of both worlds!
Elke les begint met een inleiding in de kennis van Ayurveda, gegeven door Ayurvedisch voedingstherapeute Sylvia Kuperus, en de kooksessie sluit naadloos aan bij de theorie.
Door zo volgens constitutie te koken, kun je zelf heel goed ervaren wat voeding voor je doet en welke voeding het beste past bij jou.

Na de inleiding in Ayurveda (ongeveer een uur) gaan we olv Rada samen aan de slag en maken we fantastische Ayurvedische menu’s  waarin we per keer vata of pita of  kapha balanceren.

Ook maken we twee tri-dosa menu’s (menu’s waarin iedereen zich kan vinden).
Behalve een feest van ontdekking en herkenning is elke avond ook een feest voor de zintuigen. Met veel tips om Ayurveda echt toe te kunnen passen in je dagelijks leven.

Al Rada’s workshops en cursussen zijn 100% vegetarisch, veel veganistisch, meestal glutenvrij en we gebruiken zo mogelijk uitsluitend biologische ingrediënten

Uiteraard sluiten we de avond af met een feestelijke maaltijd

Data

Dinsdagavonden van 17:30 tot ongeveer 21:30 u
17 september
1 oktober
15 oktober
5 november
19 november

Les 1 – Algemene inleiding in Ayurveda en tri-dosha menu
Les 2 – Inleiding over Vata en Vata balancerend menu
Les 3 – Inleiding over Pita en Pita balancerend menu
Les 4 – Inleiding over Kapha en Kapha balancerend menu
Les 5 – Inleiding over o.a. leefstijl, en menu met o.a. ontbijt- en lunchgerechten

Gemiste lessen mogen – mits 24 uur van te voren afgezegd- kosteloos worden ingehaald in de volgende cursus, op voorwaarde dat er plaats is.
Later afgemelde lessen kunnen worden ingehaald tegen een bijdrage van € 15,- aan reeds gemaakte kosten.

Adres

We zijn te gast bij:
Catering Festijn
Rustenburgerstraat 12A
1074 ET Amsterdam
15-20 minuten lopen vanaf het Amstelstation

Kosten

Voor de hele cursus inclusief (feest)maaltijden, recepten op papier, alle Ayurveda inleidingen per mail, en kruidenthee € 395,-
De kosten voor de cursus of een deel ervan (€ 50,-) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio
(Bio) drankjes en sapjes worden niet berekend want we nemen om beurten zelf wat mee.

minimaal aantal deelnemers 12, max 14

Deze cursus zit vol