Cursus “Ayurveda in theorie en praktijk”

Vanaf woensdag 10 maart in Ilpendam

In deze CURSUS AYURVEDA IN THEORIE EN PRAKTIJK  is er bij elke les een boeiende inleiding over Ayurveda door AV therapeute Sylvia Kuperus.  Daarna maken we onder begeleiding van Marianne van den Heuvel uitgebreide menu’s: twee algemene Ayurvedische menu’s (tridosha) en drie menu’s naar constitutie (vata, pita en kapha). Ervaar wat welk voedsel doet voor jou, en leer echt Ayurvedisch koken!
De enige cursus in Nederland op dit gebied, met Ayurveda theorie én  de praktijk van het koken.
Ook ideaal voor therapeuten die voedingsadviezen geven, en professionele koks die Ayurvedisch willen koken, bijvoorbeeld voor yoga retreats.

Vijf woensdagavonden van 15:45 – 19:45 u.

Deze cursus wordt gegeven door Marianne.

In deze cursus leer je koken naar constitutie. We passen de kennis van Ayurveda toe op gerechten uit de Vedische keuken, de oorspronkelijke yoga keuken van India, die van nature 100% vegetarisch is en heel puur.
Bij elke les is er een inleiding in de kennis van Ayurveda, gegeven door Ayurvedisch therapeute Sylvia Kuperus, en de kooksessie olv Marianne sluit aan bij de theorie. Door zo volgens constitutie te koken, kun je zelf heel goed ervaren wat voeding voor je doet en welke voeding het beste past bij jou. Bovendien leer je de heerlijkste vegetarische en veganistische gerechten uit de Vedische keuken klaarmaken.

We maken complete Vedische menu’s  waarin we per keer vata of pita of  kapha balanceren.
Ook maken we twee tri-dosa menu’s (menu’s waarin iedereen zich kan vinden). Behalve een feest van ontdekking en herkenning is elke avond ook een feest voor de zintuigen. Met veel tips om Ayurveda toe te kunnen passen in je dagelijks leven.

Alle workshops en cursussen zijn 100% vegetarisch, veel veganistisch (of veganistisch op aanvraag), meestal glutenvrij en we gebruiken zo mogelijk uitsluitend biologische ingrediënten.

Uiteraard sluiten we de avond af met een feestelijke maaltijd

Data

Woensdagavonden van 15:45 tot  19:45 u

Cursus is gepland te starten op 10 maart, afhankelijk van de Coronamaatregelen. Zodra we daarover duidelijkheid hebben zal de startdatum vastgelegd worden. We hebben in ieder geval de volgende data gereserveerd, dan kun je daar alvast rekening mee houden:
10 maart, 17 maart, 24 maart, 31 maart, 14 april, woensdagen in mei

Les 1 – Algemene inleiding in Ayurveda en tri-dosha menu
Les 2 – Inleiding over Agni (spijsvertering) en tri-dosha menu
Les 3 – Inleiding over Vata en Vata balancerend menu
Les 4 – Inleiding over Pita en Pita balancerend menu
Les 5 – Inleiding over Kapha en Kapha balancerend menu

Locatie

Boerderij Achtervennen
Monnickendammerrijweg 54
1452 PN Ilpendam

Voldoende en gratis parkeergelegenheid

Kosten

Voor de hele cursus inclusief (feest)maaltijden, recepten op papier en digitaal, alle Ayurveda inleidingen, ook nagezonden per mail, en kruidenthee € 455,-
De kosten voor de cursus of een deel ervan (€ 50,-)  bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio, alleen dan is uw plek gereserveerd.
(Bio) drankjes en sapjes worden niet berekend (we nemen om beurten zelf wat mee).

maximaal  aantal deelnemers 8

Inschrijving wachtlijst mogelijk