Cursus “Ayurveda in theorie en praktijk”

Vanaf 3 september 2022 in Utrecht

De CURSUS AYURVEDA IN THEORIE EN PRAKTIJK  is door de combinatie van theorie met de praktijk uniek. Elke les begint met een boeiende inleiding door Ayurveda therapeute Sylvia Kuperus, waardoor je een steeds dieper begrip krijgt van Ayurveda. Daarna maken we onder begeleiding van Rada uitgebreide menu’s: twee algemene Ayurvedische menu’s (tridosha) en drie menu’s naar constitutie (vata, pita en kapha). Op die manier ervaar welk voedsel wat voor jou doet, en leer echt Ayurvedisch koken!

Geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in Ayurveda en voeding. Ook ideaal voor therapeuten die voedingsadviezen geven, en professionele koks die Ayurvedisch willen koken.

Vijf zaterdagmiddagen van 15:00 – 19:00 u.

Deze cursus wordt gegeven door Rada.
In deze cursus leer je Vedisch koken én koken naar constitutie: we passen de kennis van Ayurveda toe op gerechten uit de Vedische keuken, de oorspronkelijke yoga keuken van India, die van nature 100% vegetarisch is en heel puur.
Bij elke les is er een inleiding in de kennis van Ayurveda door Ayurveda therapeute Sylvia Kuperus (www.agnifabriek.nl) en de kooksessie  sluit aan bij de theorie. Door zo volgens constitutie te koken, kun je zelf heel goed ervaren wat voeding voor je doet en welke voeding het beste bij jou past. Bovendien leer je de heerlijkste vegetarische en veganistische gerechten uit de Vedische keuken klaarmaken.

We maken complete Vedische menu’s  waarin we per keer vata of pita of kapha balanceren.
Ook maken we twee tri-dosa menu’s (menu’s waarin iedereen zich kan vinden). Behalve een feest van ontdekking en herkenning is elke avond ook een feest voor de zintuigen. Met veel tips om Ayurveda toe te kunnen passen in je dagelijks leven.

Alle workshops en cursussen zijn 100% vegetarisch, veel veganistisch (of  op aanvraag), meestal glutenvrij (of op aanvraag) en we gebruiken zo mogelijk uitsluitend biologische ingrediënten.

Uiteraard sluiten we de middag af met een feestelijke maaltijd.

De Vedische Koksklapper is de complete handleiding voor de Vedische keuken. Het is lesmateriaal tijdens de cursus, maar omdat veel mensen het boek al hebben niet bij de prijs inbegrepen. Na het volgen van de cursus kun je daarmee zelf verder gaan. Het boek is verkrijgbaar tijdens de cursus en in de webshop.

Data

Zaterdagen van 15:00 tot ongeveer 19:00 uur, de Ayurvedische kruidenthee staat klaar vanaf kwart voor 3.

3 september – Algemene inleiding in Ayurveda en tri-dosha menu
17 september – Inleiding over Agni (spijsvertering) en tri-dosha menu
8 oktober – Inleiding over Vata en Vata balancerend menu
22 oktober – Inleiding over Pita en Pita balancerend menu
5 november  – Inleiding over Kapha en Kapha balancerend menu

Locatie

Kranenburg, school voor praktijkonderwijs
Tamboersdijk 9
3582 TZ Utrecht
Gratis parkeren op eigen terrein.

Kosten

€ 525,-  inclusief  inleidingen, Ayurvedische maaltijden, bij elke les een receptenboekje, bio drankjes en Ayurvedische kruidenthee. 
Kosten voor de cursus, of een aanbetaling van € 50,-,  graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio, alleen dan is je plek gereserveerd.

minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 14

Er is nog plaats