Ayurveda kook- en yoga midweek

24 t/m 28 april in Wijlre, Zuid-Limburg

Vroegboekkorting tot 15 februari: De prijs van 2022, dus geen prijsverhoging!

Een unieke Ayurveda kook- en yoga midweek met de volledige cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” en koken naar constitutie.
Met vier uitgebreide kookworkshops en plus vier ontbijtworkshops, of Ayur-yoga. Plus elke dag een zeer boeiende les in Ayurveda door therapeute en desgewenst voedingsadvies en Ayurvedische massages.

Deze week is een unieke gelegenheid om te leren koken naar constitutie  volgens de Ayurvedische principes. Bedoeld voor iedereen, en voor therapeuten en professionele koks in het bijzonder.

Een complete ervaring van Ayurveda.
Je ontvangt een certificaat van deelname.

Programma

Vier Ayurvedische kookworkshops, waarvan drie workshops koken naar constitutie en een tridosha workshop (goed voor alle constituties).
Zo hebben we bijvoorbeeld de vata-balancerende dag, waarbij de yoga vata-balancerend is. De inleiding gaat uiteraard ook over vata dosha, en de kookworkshop is eveneens geheel vata balancerend.  Op die manier kun je bijzonder goed ervaren wat de vata dosha is, en wat het betekent om vata te balanceren, en vooral wat voor soort voeding het best bij jou past.  Op dezelfde  manier hebben we een pitta en een kapha dag. Een zeer onthullende (en heerlijke! ) ontdekkingsreis.

We geven deze week met vier docenten:
Rada Meursing en Marianne van den Heuvel geven de kookworkshops.
Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute (www.agnifabriek.nl) geeft de inleidingen in Ayurveda, voedingsconsulten en massages.
Erna Vonck is de yoga lerares (www.ernavonck.nl) en ze geeft ook massages.

Elke ochtend kun je kiezen of je meedoet met de ontbijtworkshop of met de yoga, en soms zal Erna ook ’s avonds nog een yoga les geven.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten.
Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en heel veel inspiratie voor glutenvrij.

“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yogastudio.
Het landgoed ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats en een enorme achtertuin. De omgeving is ideaal om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg, en je zit ook zo in België of Duitsland.

Aankomst: tussen 15:00 en 15:45 u. De eerste Ayurveda lezing begint om vier uur. Daarna volgt de kookworkshop vanaf vijf uur.

De andere dagen kun je ’s ochtends meedoen met de yoga of de ontbijtworkshop (kiezen dus, je kunt afwisselen).
Na het ontbijt geeft Sylvia ruim een uur inleiding in Ayurveda.
Daarna is er vrije tijd.
De kookworkshop begint om 15:30 u.
Na het diner maken we vaak (al dan niet gezamenlijk) een wandeling of geeft Erna een ontspanningsoefening.
Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten.

Behandelingen en consulten
Tijdens deze dagen kun je Ayurvedische consulten en diverse massages boeken bij Sylvia (Ayurvedisch therapeute) en Erna (yogadocente en masseuse). Boeken kan vooraf of tijdens de kookweek.
De lijst van de behandelingen en consulten met de prijzen wordt vooraf opgestuurd.

Data

Maandag 24 april t/m vrijdag 28 april (vertrek na het ontbijt). Aankomst op maandag tussen 15:00-15:45, het programma start om 16:00 u.

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of meerdere doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite. Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Kosten

De prijs met vroegboekkorting (tot 1 februari) is € 850,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer. Na 1 februari is de prijs € 950,- p.p. op basis van een gedeelde kamer.

Extra’s:
De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 25,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met badkamer en toilet en suite is 20,- per nacht  per kamer.
De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Ayurvedische midweek april 2023”.
De restbetaling dient uiterlijk zes weken voor het begin van de kookweek te worden voldaan. U ontvangt van mij een BTW-factuur.

De prijs is inclusief: alle  kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunch, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten van de avond workshops op papier en  inleidingen in Ayurveda digitaal. Alle ontbijtrecepten worden eveneens digitaal nagestuurd.

De Vedische Koksklapper is het lesboek en het complete naslagwerk voor deze cursus, met alle theorie voor het Vedische koken en meer dan 200 recepten. Verkrijgbaar tijdens de cursus of in de webshop.

Voor meer informatie kunt u Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 14441758

Tot ziens in Hof de Brulle!

Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 14

plaats voor 1 persoon in nabij pension of voor 1-2 personen bij verblijf in eigen camper of tent op nabijgelegen camping