Ayurveda kook- en yoga midweek

26 t/m 30 september 2022 in Wijlre, Zuid-Limburg

Een unieke kook- en yoga midweek met de volledige cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” en koken naar constitutie.
Met vier uitgebreide kookworkshops en plus vier ontbijtworkshops, of Ayur-yoga. Plus elke dag les in Ayurveda door Ayurveda therapeute en desgewenst voedingsadvies en Ayurvedische massages.

Deze week is voor professionele koks (of wie dit wil worden) en therapeuten een buitenkans om te leren koken naar constitutie  volgens de Ayurvedische principes.
Particulieren zijn ook van harte welkom: de helft van de beschikbare plaatsen is voorlopig gereserveerd voor koks, en de andere helft voor particulieren.

Een complete ervaring van Ayurveda.

Programma

Vier Ayurvedische kookworkshops, waarvan drie workshops koken naar constitutie en een tridosha workshop (goed voor alle constituties).
Zo hebben we bijvoorbeeld de vata-balancerende dag, waarbij de yoga vata-balancerend is. De inleiding gaat uiteraard ook over vata dosha, en de kookworkshop is eveneens geheel vata balancerend.  Op die manier kun je bijzonder goed ervaren wat de vata dosha is, en wat het betekent om vata te balanceren, en vooral wat voor soort voeding het best bij jou past.  Op dezelfde  manier hebben we een pitta en een kapha dag. Een zeer onthullende (en heerlijke! ) ontdekkingsreis.

We geven deze week met vier docenten:
Rada Meursing en Marianne van den Heuvel geven de kookworkshops.
Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute (www.agnifabriek.nl) geeft de inleidingen in Ayurveda, voedingsconsulten en massages.
Erna Vonck is de yoga lerares (www.ernavonck.nl) en ze geeft ook massages.

De ontbijtworkshops kun je afwisselend met de yoga meedoen en soms zal Erna ook ’s avonds nog een yoga les geven.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten.
Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en heel veel inspiratie voor glutenvrij.

“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yogastudio.
Het landgoed ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats en een enorme achtertuin. De omgeving is ideaal om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg, en je zit ook zo in België of Duitsland.

Op de aankomstdag  is de eerste kookworkshop vanaf vijf uur. De andere dagen kun je ’s ochtends meedoen met de yoga of de ontbijtworkshop, en na het ontbijt geeft Sylvia ruim een uur inleiding in Ayurveda. Daarna is er vrije tijd tot het begin van de kookworkshop om 16:00 of 16:30 u (in overleg). Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten.

Behandelingen en consulten
Tijdens deze dagen kun je Ayurvedische consulten en diverse massages boeken bij Sylvia (Ayurvedisch therapeute) en Erna (yogadocente en masseuse).

Data

Maandag 26 september (aankomst vanaf 15:00 u) t/m vrijdag 30 september (vertrek na het ontbijt).

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of meerdere doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite. Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Kosten

De prijs is € 850,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer.
Als je een kamer wilt delen, kun je dat aangeven.
Extra’s:
De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 25,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met badkamer en toilet en suite is 20,- per nacht  per kamer.
De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Vedische kookweek sept 2022”.
De restbetaling dient uiterlijk zes weken voor het begin van de kookweek te worden voldaan. U ontvangt van mij een BTW-factuur.

De prijs is inclusief: alle  kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunch, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten op papier en  inleidingen in Ayurveda  digitaal. Alle recepten worden ook digitaal nagestuurd.

De lijst van de behandelingen en consulten met de prijzen wordt vooraf opgestuurd.

De Vedische Koksklapper is het lesboek en het complete naslagwerk voor deze cursus, met alle theorie voor het Vedische koken en meer dan 200 recepten. Verkrijgbaar tijdens de cursus of in de webshop.

Tot ziens in Hof de Brulle!

Voor meer informatie kunt Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 14441758

Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 14

Er is nog plaats