Cursus “De Vedische keuken” voor (semi) professionele koks en anderen

Vanaf zondag 16 januari in Utrecht

De toekomst is vegetarisch/veganistish ! En er is geen mooiere keuken om vega(n) mee te koken dan de Vedische keuken.
De Vedische keuken is de authentieke Indiaas vegetarische keuken, 5000 jaar oud en actueler dan ooit. Gebaseerd op de principes van Ayurveda, de Indiase gezondheidsleer.
Met voor bijna alle recepten ook de veganistische versie, en veel glutenvrij.

Ideaal  voor jezelf, maar vooral als je je als restaurant of cateringbedrijf wilt onderscheiden met een uniek aanbod aan vega(n) gerechten en menu’s. Of voor groepen wilt koken, of zelf kooklessen wilt gaan geven.

In deze cursus houden we voorlopig de helft van de plaatsen vrij voor mensen die (semi) professioneel koken. Je ontvangt een certificaat van deelname.

Zes zondagmiddagen van 15:00 – 19:00, gratis parkeren op eigen terrein.

Deze cursus wordt gegeven door Rada.

Er is geen keuken ter wereld die zoveel mogelijkheden biedt om heerlijk en weldadig vegetarisch/veganistisch te koken als de Vedische keuken. Gebaseerd op de eeuwenoude wijsheid van Ayurveda, dus behalve heerlijk ook nog zeer weldadig voor lichaam en geest.
Puur! Dankzij het juiste gebruik van kruiden en specerijen maak je de mooiste gerechten met eenvoudigweg verse biologische groenten, fruit, noten, peulvruchten, granen, eventueel wat zuivel, en wat kokosolie of ghi.  Daardoor ook super gezond – en verrassend goedkoop!
Elke les van deze cursus heeft een thema, en stap voor stap maak je je het Vedische koken eigen.
We koken in deze cursus “breed” Ayurvedisch (tridosha), dus geschikt voor het koken voor een gezin, restaurant, catering en groepen. Van gerechten voor elke dag tot feestmenu’s.

Bij de tweede les is er een inleiding in Ayurveda door therapeute Sylvia Kuperus (www.agnifabriek.nl)

Data en tijd

Steeds zondagmiddag van 15:00 tot 19:00 u, de Ayurvedische kruidenthee staat klaar om 14:45.
16 januari: Introductie, kruiden in de hoofdrol.
30 januari: Lezing over Ayurveda door Sylvia Kuperus. Gerechten die de dosha’s balanceren plus snelle en gemakkelijke gerechten.
13 februari: Het goud van de Vedische keuken: ghi en mungdahl. De dagelijkse maaltijd.
27 februari: Feestgerechten
13 maart: Menu met o.a. jullie verzoekjes
27 maart: Vedische Hemelse Hapjes

We maken bij elke les een compleet Vedisch menu van minstens 9 gerechten: een curry, chutney, raïta, dahl, broodje, drankje, sweet, gekruid rijstgerecht, hemels hapje enzovoort.
Bij elke les theorie over o.a.
De Vedische keuken en Ayurveda, de samenstelling van een Vedische maaltijd, de werking van de specerijen en kruiden, de zes smaken, voedselcombinaties enzovoort.

Tussen de lessen in kun je de gerechten uit de les en andere gerechten uit de Koksklapper thuis oefenen. We maken een groepsapp waarop iedereen foto’s van zijn of haar gerechten kan delen, en waar je tussendoor nog vragen kunt stellen.

De Vedische Koksklapper is het lesboek en het complete naslagwerk voor deze cursus, met alle theorie en meer dan 200 recepten. Verkrijgbaar tijdens de cursus of in de webshop.

Locatie

Deze cursus wordt gegeven bij:
Kranenburg, school voor praktijkonderwijs
Tamboersdijk 9
3582 TZ Utrecht
Gratis parkeren op eigen terrein.

Kosten

€ 575,-  inclusief  feestmaaltijden, bij elke les een receptenboekje, bio drankjes en Ayurvedische kruidenthee. Alle recepten worden achteraf ook digitaal toegestuurd. Certificaat van deelname aan het eind van de cursus.
Kosten voor de cursus, of een aanbetaling van € 75,-,  graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio, alleen dan is je plek gereserveerd.

Maximaal 14 deelnemers (onder voorbehoud)

Nog 1 plaats vrij voor (semi) professionals en inschrijven op de wachtlijst mogelijk