Ayurvedische kook-en yogavakantie van 6 t/m 12 mei in Zuid-Limburg

In de lente van 2019 organiseren we weer een prachtige AYURVEDA KOOK- en YOGAWEEK.
Met de volledige cursus “Ayurveda in theorie en praktijk” in vijf kookworkshops, plus
Zuid-Indiase ontbijtworkshops. En een detox-dag.
Bovendien kun je elke dag genieten van anderhalf uur yoga (naar constitutie)inleidingen in de kennis van Ayurveda, en desgewenst voedingsadvies en Ayurvedische massages.

Een complete Ayurveda ervaring.
En er is nog alle tijd om uitgebreid te genieten van de schitterende omgeving.

Programma

Vijf Ayurvedische kookworkshops, waarvan drie workshops koken naar constitutie.
Zo hebben we bijvoorbeeld een vata-balancerende dag, waarbij de yoga vata-balancerend is, evenals de ontbijtgerechten. De inleiding gaat uiteraard ook over vata dosha, en de kookworkshop is eveneens geheel vata balancerend is.  Op die manier kun je bijzonder goed ervaren wat de vata dosha is, en wat het betekent om vata te balanceren en vooral wat voor soort voeding het best bij jou past.  Op dezelfde  manier hebben we een pitta en een kapha dag. Een zeer onthullende (en heerlijke! ) ontdekkingsreis.
Rada geeft alle kookworkshops
Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute (www.agnifabriek.nl) geeft de inleidingen in Ayurveda, voedingsconsulten en massages
Anla Alderliesten is de yoga lerares (www.dezonnecirkel.nl)  en ze geeft ook consulten en massages.

Donderdag is de Detox dag en tegelijkertijd de vrije dag, met de inleiding “Afvallen en Detoxen volgens Ayurveda” en eenvoudige detox gerechten. Deze dag is er wel yoga en een ontbijtworkshop, maar geen kookworkshop.

De ontbijtworkshops kun je afwisselend met de yoga meedoen.

“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yoga-studio.

“Hof de Brulle” ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats, zeer sfeervol en artistiek ingericht. Alle kamers zijn prachtig gerestaureerd (sommige delen van de boerderij zijn meer dan 400 jaar oud)
De omgeving is fantastisch om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg te gaan, en je zit ook zo in België of Duitsland.

Na het ontbijt geeft Sylvia een uur inleiding in Ayurveda en daarna is er vrije tijd tot het begin van de kookworkshop om 16:00 of 16:30 u (in overleg). Soms zullen we de kookworkshop na de lezing doen zodat je de namiddag en de avond vrij hebt.
Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht, dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten

Bekijk de foto's van de kookvakantie in 2016
Klik op een van de foto’s

Data

Maandag 6 mei (aankomst vanaf vijf uur) t/m Zondag 12 mei (vertrek na de lunch)

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met eenpersoonskamers  en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of twee doucheruimtes en toiletten.
Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling.
Het aantal eenpersoonskamers is beperkt

Afke schrijft: Ik kijk terug op een heerlijke vakantie met leuke mensen op een prachtige plek. De combinatie van koken, yoga, massages en achtergrond informatie was ideaal. Het viel daardoor voor mij allemaal op zijn plek. Ik begreep Ayurveda niet alleen, ik kon het ook aan den lijve ondervinden 😉 En naast dat het gezond en goed voor me was, was het ook gewoon heel lekker! Thx Rada, Anja en Sylvia

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Hier kun je foto’s bekijken van Hof de Brulle:
https://www.geuldal.com/vakantiehuizen-limburg/zuid-limburg/vakantiehuis-wijlre-zuid-limburg-25-personen-3-BRU

Kosten

De prijs is € 895,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer.
Plus € 20,- voor bedlinnen, handdoeken en de toeristenbelasting (graag ter plekke contant te betalen).
De toeslag voor een éénpersoons kamer is € 15,- per nacht. Als je alleen komt en je wilt een kamer delen, dan kun je dat aangeven.
Lunch (optioneel) 5,00 per keer
De prijs is inclusief: alle Ayurvedische kookworkshops (plus diners) ontbijt(workshops), lezingen, alle yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten op papier en de inleidingen in Ayurveda  digitaal

De prijzen van de behandelingen en consulten door Sylvia (AV therapeute) en Anja (yoga docente) zijn tijdens de week bekend.

De kosten (€ 895,-) of een aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Ayurveda vakantie 2019”

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten

Voor meer informatie graag een mailtje: info@kookstudio.net
minimaal 10, maximaal 14 deelnemers

Alleen nog inschrijven op de wachtlijst mogelijk