- Rada's Kookstudio - https://www.kookstudio.net -

Kookweek met Ayurveda en yoga “De Vedische Keuken” voor (aspirerende) koks en anderen

Vegetarisch en veganistisch eten is de toekomst! En de behoefte aan koks die echt geweldige vegetarische en veganistische gerechten en  menu’s kunnen maken,  zal ongetwijfeld enorm toenemen.
De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, duizenden jaren oud en actueler dan ooit. Nauw verwant met Ayurveda en yoga, van nature geheel vegetarisch, biedt het een compleet concept van een vegetarische of veganistische leefwijze
Deze week is voor professionele koks (of wie dit wil worden) een buitenkans om je te specialiseren in deze zo bijzonder complete en veelzijdige vegetarische keuken.

Particulieren zijn ook van harte welkom: de helft van de beschikbare plaatsen is voorlopig gereserveerd voor koks, en de andere helft voor particulieren. Schrijf je in op de wachtlijst, als de plaatsen niet worden ingenomen door koks gaan ze naar particulieren.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten en we passen de algemene principes van Ayurveda toe. Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en veel inspiratie voor glutenvrij.

Inschrijven op de wachtlijst mogelijk

De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, uit een cultuur waar vegetarisch eten de norm was.

Daarmee is het de oudste en meest complete vegetarische keuken ter wereld, gebed in de diepe wijsheid van Ayurveda, met enorm veel mogelijkheden om heerlijk, gezond, gemakkelijk én goedkoop (én biologisch!) vegetarisch en veganistisch te koken.

Een heerlijke week, waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in de fantastische wereld van de Vedische keuken, Ayurveda en yoga.  Een combinatie van heel veel inspiratie en nieuwe inzichten, maar ook rust en ontspanning. Met alle tijd om te genieten van de schoonheid van het Zuid-Limburgse land!
We verblijven in het prachtige “Hof de Brulle”.

Programma

We geven deze week met drie docenten
Rada Meursing voor alle Vedische kookworkshops (zes workshops in de namiddag en zes ontbijtworkshops voor de liefhebber, of yoga) waar we uitgebreide menu’s maken met (super)gerechten op basis van mungdahl, de heerlijkste  curry’s, chutney’s, raïta’s , rijstgerechten, “sweets”, dranken, (hemelse) hartige hapjes en Indiaas brood.
Voor bijna alle gerechten zal ik vegan opties geven (en ook glutenvrije opties, maar de meeste gerechten zijn dat al).
We passen in deze week de algemene principes van Ayurveda toe op de Vedische keuken.
Dat wil zeggen dat we zo koken en eten dat de spijsvertering, agni, die volgens Ayurveda de sleutel is tot onze gezondheid, zo optimaal mogelijk is, en de maaltijden geschikt voor iedereen (tridosha) 

Valérie Fiteni, Ayurveda therapeute (www.ayurvedapraktijkarjuna.nl) geeft elke ochtend een boeiende inleiding over de principes van Ayurveda. Valérie geeft desgewenst ook (voedings)consulten, Ayurvedische massages en behandelingen.

Vonny Dumaine (www.hearttoheart.nl/vonny-du-maine/) geeft elke ochtend en soms ’s avonds een heerlijke yogales voor een perfect begin van de dag. Vonny’s massages zijn inmiddels beroemd…

“Hof de Brulle” ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats, zeer sfeervol en artistiek ingericht. Alle kamers zijn prachtig gerestaureerd (sommige delen van de boerderij zijn meer dan 400 jaar oud)
“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yoga-studio.

De omgeving is heerlijk om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg te gaan, en je zit ook zo in België of Duitsland. Tussen 11:00 en 16:00 u is er geen programma zodat je er op uit kunt gaan.
Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week (Ayur)vedisch kunt eten.

Data

Zaterdag 14 november (aankomst vanaf 12:00 u) t/m vrijdag 20 november (vertrek na het ontbijt)

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of twee doucheruimtes en toiletten.
Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite.
Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling.
Het aantal eenpersoonskamers is beperkt

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Kosten

De prijs is € 895,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer.
Als je een kamer wilt delen, kun je dat aangeven.
Plus € 20,- voor bedlinnen, handdoeken en de toeristenbelasting (graag ter plekke contant te betalen).
Extra’s:
De toeslag voor een éénpersoons kamer is € 15,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met badkamer/toilet en suite is 10,- per nacht  p.p.
De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Vedische kookweek november 2020”.
De restbetaling dient uiterlijk zes weken voor het begin van de kookweek te worden voldaan. U ontvangt van mij een BTW-factuur.

De prijs is inclusief: alle  kookworkshops (plus diners) ontbijt(workshops), lunch, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten op papier en  inleidingen in Ayurveda  digitaal. Alle recepten worden ook digitaal nagestuurd.

De lijst van de behandelingen en consulten met de prijzen wordt vooraf opgestuurd.

Tot ziens in Hof de Brulle!

Voor meer informatie kunt Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 14441758
maximaal aantal deelnemers 12