Ayurvedisch koken voor de zomer, Pitta balancerende kookworkshop

Zaterdag 8 juni in Lelystad

Volgens Ayurveda wordt alles in het universum bestuurd door drie basis-energieën (dosha’s), vata, pitta en kapha. In de zomer verhoogt bij iedereen de pitta dosha (bestaande uit de elementen vuur en water). Voor iedereen, maar helemaal als je veel pitta in je constitutie hebt, is het goed om in de zomer zo te koken dat je pitta in balans houdt. Ayurveda geeft hier veel fijne en bruikbare handreikingen voor.
We maken er een heerlijke kookworkshop van met allemaal pitta balancerende gerechten uit de oorspronkelijke keuken van India, de Vedische keuken.
Voel wat het voor je doet!

Van 14:30 – ongeveer 18:30 u.
Op aanvraag veganistisch/glutenvrij

In balans  zijn Pitta personen alert en intelligent, hebben ze een goed concentratie vermogen en een onderzoekende geest. Ze hebben een goede logica en houden ervan om in een probleem te duiken en het op te lossen. Ze organiseren graag en zijn goede sprekers en leiders. Ze houden van orde en netheid en discipline , zijn doelgericht en hebben vaak veel charisma.

Maar als Pitta teveel wordt (uit balans), dan kunnen mensen met een pitta-constitutie ook overheersend worden. Ze worden dan te perfectionistisch en snel geïrriteerd. (Te) veel pitta maakt iemand ook vatbaar voor ontstekingen.

Uiteraard sluiten we deze middag af met een heerlijke pitta balancerende maaltijd.
Laat je verrassen! En ervaar het effect….

Je krijgt van te voren informatie over Ayurveda en de pitta-constitutie toegestuurd.
We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten.
Alle gerechten zijn 100% vegetarisch, en op aanvraag veganistisch en/of glutenvrij

Datum

Zaterdag 8 juni  van 14:30 tot ongeveer 18:30

Locatie

We zijn te gast bij:
“Doors Logies”
Bronsweg 18
8222 RB Lelystad
Een prachtige, landelijk gelegen locatie, waar je desgewenst heerlijk kunt overnachten (b&b of camping)

Kosten

€ 79,- p.p. inclusief  kookworkshop, uitgebreid  diner, receptenboekje, bio sapjes en drankjes, en kruidenthee. Kosten voor de workshop graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio.

Maximaal aantal deelnemers 12

Er is nog plaats