Kokscursus “De Vedische Keuken” voor (aspirerende) koks

Vanaf 16 september in Amsterdam

De Vedische keuken is de authentieke Indiaas-Vegetarische keuken, 5000 jaar oud en actueler dan ooit, want  met de Vedische keuken is vegetarisch of veganistisch koken een weergaloos feest!
Dankzij het juiste gebruik van kruiden en specerijen maak je met hele eenvoudige en pure (biologische) ingrediënten de meest verrukkelijke gerechten. Gebaseerd op de principes van Ayurveda.
Met voor bijna alle recepten ook de veganistische versie, en veel glutenvrij. 

Ideaal als je je als restaurant of cateringbedrijf wilt onderscheiden door een bijzonder aanbod aan vega(n) gerechten en menu’s, voor (yoga)groepen wilt koken of zelf kooklessen wilt gaan geven.

Vanwege het beperkte aantal plaatsen en de grote vraag hebben degenen die méér met Vedisch koken willen doen, professioneel of semi-professioneel, voorrang in deze cursus.

Vijf of zes woensdagmiddagen van 15:30 – 19:30 u

Er is geen keuken ter wereld die zoveel mogelijkheden biedt om heerlijk en weldadig vegetarisch/veganistisch te koken als de Vedische keuken.
Puur! Dankzij het juiste gebruik van kruiden en specerijen maak je de heerlijkste gerechten met eenvoudigweg verse biologische groenten, fruit, noten, peulvruchten, granen, eventueel wat zuivel, en wat kokosolie of ghi.  Daardoor ook super gezond – en verrassend goedkoop!
Elke les van deze cursus heeft een thema, en stap voor stap maak je je het Vedische koken eigen.
We koken in deze cursus “breed” Ayurvedisch (tridosha), dus voor elk wat wils en geschikt voor het koken voor een gezin, restaurant, catering en groepen. Van gerechten voor elke dag tot feestmenu’s.

Levenslange inspiratie voor heerlijk, gevarieerd, puur en gebalanceerd vegetarisch/veganistisch koken.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten.
100% vegetarisch en voor bijna alle gerechten ook de veganistische versie.
Bij de derde les een inleiding in Ayurveda door therapeute Sylvia Kuperus.

Data

Woensdagen van 15:30 – 19:30 u
16 september
23 september
30 september
7 oktober
21 oktober
28 oktober extra les: Vedische Hemelse Hapjes (optioneel)

We maken bij elke les een compleet Vedisch menu van gemiddeld 9 gerechten, bestaande uit een curry, chutney, raïta, dahl, broodje, drankje, sweet, gekruid rijstgerecht, hemels hapje enzovoort.
Bij elke les theorie over o.a.
De Vedische keuken en Ayurveda, de samenstelling van een Vedische maaltijd, de werking van de specerijen en kruiden, de zes smaken, voedselcombinaties enzovoort
Bij de derde les een inleiding in Ayurveda door AV therapeute Sylvia Kuperus (www.agnifabriek.nl)
Les 6 is een extra les met Vedische Hemelse Hapjes, waarvan er zoveel zijn dat ze lang niet allemaal tijdens de cursusmenu’s gemaakt kunnen worden. En te goed om te missen!

Locatie

Huis van de Wijk Waterlandplein
Waterlandplein 302
1024 NB Amsterdam

Voldoende en gratis parkeergelegenheid (met parkeerschijf).
De locatie is ingericht op anderhalve meter afstand.

Kosten

€ 445,-  inclusief  feestmaaltijden, bij elke les een receptenboekje en Ayurvedische kruidenthee. Alle recepten worden achteraf ook digitaal toegestuurd. De zesde les Vedische Hemelse Hapjes is optioneel (89,-).
Drankjes tijdens de cursus worden niet berekend –  we nemen om beurten wat mee.
Kosten voor de cursus, of een aanbetaling van € 50,-,  graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio, alleen dan is je plek gereserveerd. Wil je bij inschrijving laten weten of je als kok (of interesse daarin) of particulier komt?

Maximaal 12 deelnemers

Alleen nog inschrijven op de wachtlijst mogelijk