Vedische zomerkookweek met Ayurveda en yoga.

5 t/m 11 augustus 2023 in Wijlre, Zuid-Limburg

Vroegboekkorting tot 1 mei: De prijs van 2022, dus geen prijsverhoging!

De toekomst is vegetarisch/veganistisch! En er is geen mooiere keuken om vega(n) mee te koken dan de Vedische keuken.
De Vedische keuken is de authentieke Indiaas vegetarische keuken, 5000 jaar oud en actueler dan ooit. Gebaseerd op de principes van Ayurveda, de Indiase gezondheidsleer. Met voor bijna alle recepten ook de veganistische versie, en heel veel glutenvrij.

Ideaal  voor jezelf, maar ook als je je als restaurant of cateringbedrijf wilt onderscheiden met een uniek aanbod aan vega(n) gerechten en menu’s. Of voor groepen wilt koken, of zelf kooklessen wilt gaan geven. 

Met (desgewenst) dagelijks 2 kookworkshops (12 totaal), elke ochtend yoga, zes inleidingen in Ayurveda en de mogelijkheid voor Ayurvedische massages en consulten. En toch veel tijd om te genieten van de prachtige plek en omgeving.
Je ontvangt een certificaat van deelname.
De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, uit een cultuur waar vegetarisch eten de norm was.

Daarmee is het de oudste en meest complete vegetarische keuken ter wereld, gebed in de diepe wijsheid van Ayurveda, met enorm veel mogelijkheden om heerlijk, gezond, gemakkelijk én goedkoop vegetarisch en veganistisch te koken.
We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten en we passen de algemene principes van Ayurveda toe. Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en veel inspiratie voor glutenvrij.

Een heerlijke week, waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in de fantastische wereld van de Vedische keuken, Ayurveda en yoga.  Een combinatie van heel veel inspiratie en nieuwe inzichten, maar ook rust en ontspanning. Met alle tijd om te genieten van de schoonheid van het Zuid-Limburgse land. We verblijven in het prachtige “Hof de Brulle”.

Programma

We geven deze week met vier docenten:
Rada Meursing en Marianne van den Heuvel voor alle Vedische kookworkshops (zes workshops in de namiddag en zes ontbijtworkshops) waar we uitgebreide menu’s maken met (super)gerechten op basis van mungdahl, de heerlijkste  curry’s, chutney’s, raïta’s , rijstgerechten, “sweets”, dranken, (hemelse) hartige hapjes en Indiaas brood.

Valérie Fiteni, Ayurveda therapeute (www.ayurvedapraktijkarjuna.nl) geeft elke ochtend een boeiende inleiding over de principes van Ayurveda. Valérie geeft desgewenst ook (voedings)consulten, Ayurvedische massages en behandelingen.

Maaike Posthuma geeft elke ochtend en soms ’s avonds een heerlijke yogales voor een perfect begin van de dag. Maaike geeft ook massages en marma behandelingen.

“Hof de Brulle” ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats, zeer sfeervol en artistiek ingericht. Alle kamers zijn prachtig gerestaureerd (sommige delen van de boerderij zijn meer dan 400 jaar oud)
“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yogastudio.

De omgeving is heerlijk om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg te gaan, en je zit ook zo in België of Duitsland. Tussen 11:00 en 15:30 u is er geen programma zodat je er op uit kunt gaan.
Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten.

Behandelingen en consulten
Tijdens de week kun je Ayurvedische consulten en diverse massages boeken bij Valérie (Ayurvedisch therapeute) en Maaike (yogadocente en masseuse).
Info hierover wordt vooraf gestuurd.

Data

Zaterdag 5 (aankomst vanaf 15:00 u) t/m vrijdag 11 augustus (vertrek na het ontbijt).

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of twee doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Kosten

Bij inschrijving tot 1 mei is er vroegboekkorting: De prijs is € 1075,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer. Na 1 mei: 1175,-
Voor een éénpersoons kamer geldt een toeslag van € 25,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met eigen badkamer en toilet en suite is 20,- per nacht per kamer.
De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Vedische kookweek 2023”.
De restbetaling dient uiterlijk zes weken voor het begin van de kookweek te worden voldaan. U ontvangt van mij de annuleringsvoorwaarden en een BTW-factuur.

De prijs is inclusief: alle kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunchgerecht, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de koffie en de hele dag (kruiden)thee, recepten en  inleidingen in Ayurveda  op papier.

De Vedische Koksklapper is het lesboek en het complete naslagwerk voor deze cursus, met alle theorie voor het Vedische koken en meer dan 200 recepten. Verkrijgbaar tijdens de cursus of in de webshop.

Voor meer informatie kunt u Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 14441758

Tot ziens in Hof de Brulle!

Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 14

Er is nog plaats