Kookweek met Ayurveda en yoga “De Vedische Keuken”

17 t/m 23 juli in Wijlre, Zuid-Limburg

Vegetarisch en veganistisch eten is de toekomst! En de behoefte aan koks die echt geweldige vegetarische en veganistische gerechten en  menu’s kunnen maken, zal ongetwijfeld enorm toenemen.

De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, duizenden jaren oud en actueler dan ooit. Nauw verwant met Ayurveda en yoga, van nature geheel vegetarisch, biedt het een compleet concept van een vegetarische of veganistische leefwijze.

Deze week is voor professionele koks (of wie dit wil worden) een buitenkans om je te bekwamen in deze zo bijzonder complete en veelzijdige vegetarische keuken. Particulieren zijn ook van harte welkom.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten en we passen de algemene principes van Ayurveda toe. Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en veel inspiratie voor glutenvrij.

De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, uit een cultuur waar vegetarisch eten de norm was.

Daarmee is het de oudste en meest complete vegetarische keuken ter wereld, gebed in de diepe wijsheid van Ayurveda, met enorm veel mogelijkheden om heerlijk, gezond, gemakkelijk én goedkoop (én biologisch!) vegetarisch en veganistisch te koken.

Een heerlijke week, waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in de fantastische wereld van de Vedische keuken, Ayurveda en yoga.  Een combinatie van heel veel inspiratie en nieuwe inzichten, maar ook rust en ontspanning. Met alle tijd om te genieten van de schoonheid van het Zuid-Limburgse land.
We verblijven in het prachtige “Hof de Brulle”.

Programma

We geven deze week met vier docenten:
Rada Meursing en Marianne van den Heuvel voor alle Vedische kookworkshops (zes workshops in de namiddag en zes ontbijtworkshops) waar we uitgebreide menu’s maken met (super)gerechten op basis van mungdahl, de heerlijkste  curry’s, chutney’s, raïta’s , rijstgerechten, “sweets”, dranken, (hemelse) hartige hapjes en Indiaas brood.
Voor bijna alle gerechten wordt de vegan opties gegeven (en ook glutenvrije opties, maar de meeste gerechten zijn dat al).
We passen in deze week de algemene principes van Ayurveda toe op de Vedische keuken.
Dat wil zeggen dat we zo koken en eten dat de spijsvertering, agni, die volgens Ayurveda de sleutel is tot onze gezondheid, zo optimaal mogelijk is, en de maaltijden geschikt voor iedereen (tridosha) 

Valérie Fiteni, Ayurveda therapeute (www.ayurvedapraktijkarjuna.nl) geeft elke ochtend een boeiende inleiding over de principes van Ayurveda. Valérie geeft desgewenst ook (voedings)consulten, Ayurvedische massages en behandelingen.

Erna Vonck (www.ernavonck.nl) geeft elke ochtend en soms ’s avonds een heerlijke yogales voor een perfect begin van de dag. Erna geeft ook massages.

“Hof de Brulle” ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats, zeer sfeervol en artistiek ingericht. Alle kamers zijn prachtig gerestaureerd (sommige delen van de boerderij zijn meer dan 400 jaar oud)
“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yoga-studio.

De omgeving is heerlijk om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg te gaan, en je zit ook zo in België of Duitsland. Tussen 11:00 en 16:00 u is er geen programma zodat je er op uit kunt gaan.
Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week (Ayur)vedisch kunt eten.

Behandelingen en consulten
Tijdens de week kun je Ayurvedische consulten en diverse massages boeken bij Valérie (Ayurvedisch therapeute) en Erna (yogadocente en masseuse).

Data

Zaterdag 17 juli (aankomst vanaf 12:00 u) t/m vrijdag 23 juli (vertrek na het ontbijt).

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of twee doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite.
Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Kosten

De prijs is € 995,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer.
Als je een kamer wilt delen, kun je dat aangeven.
Plus € 20,- voor bedlinnen, handdoeken en de toeristenbelasting (graag ter plekke contant te betalen).
Extra’s:
De toeslag voor een éénpersoons kamer is € 25,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met eigen badkamer en toilet en suite is 20,- per nacht per kamer.
De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Vedische kookweek 2021”.
De restbetaling dient uiterlijk zes weken voor het begin van de kookweek te worden voldaan. U ontvangt van mij de annuleringsvoorwaarden en een BTW-factuur.

De prijs is inclusief: alle  kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunchgerecht, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten op papier en  inleidingen in Ayurveda  digitaal. Alle recepten worden ook digitaal nagestuurd.

De lijst van de behandelingen en consulten met de prijzen wordt vooraf opgestuurd.

Tot ziens in Hof de Brulle!

Voor meer informatie kunt Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 14441758
minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 12

De kookweek zit vol. Inschrijven op wachtlijst is mogelijk