Vedische kookkunst met Ayurveda, kruidenleer en yoga

10 t/m 16 augustus in Zuid-Limburg

Vegetarisch en vegan eten is de toekomst! En de behoefte om zelf goed vegetarisch te kunnen koken, maar ook de behoefte aan geweldige vegetarische restaurants en echt goede vegetarische en vegan koks zal ongetwijfeld enorm toenemen, omdat het drastisch verminderen van de vlees- en zuivelconsumptie een van de meest effectieve manieren is om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Deze week is fantastisch voor iedereen, en voor professionele koks een buitenkans om je te specialiseren in deze zo bijzonder veelzijdige vegetarische keuken.

We passen de algemene principes van Ayurveda voor een goede spijsvertering toe, en de gerechten zijn over het algemeen geschikt voor iedereen (tridosha).

De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, uit een cultuur waar men 100% vegetarisch leefde.

Daarmee is het de oudste en meest complete vegetarische keuken ter wereld, gebed in de diepe wijsheid van Ayurveda, met enorm veel mogelijkheden om heerlijk, gezond, gemakkelijk én goedkoop (én biologisch!) vegetarisch en veganistisch te koken.

Een heerlijke week, waarbij je je helemaal kunt onderdompelen in de fantastische wereld van de Vedische keuken, Ayurveda, kruidenleer en yoga.  Een combinatie van heel veel inspiratie en nieuwe inzichten, maar ook rust en ontspanning. Met alle tijd om te genieten van de schoonheid van het Zuid-Limburgse land!
We verblijven in het prachtige “Hof de Brulle”

Programma

Het programma is in ontwikkeling en kan nog aangevuld worden.

We geven deze week met drie docenten, Rada Meursing voor de Vedische kookworkshops (’s middags en – voor de liefhebber- ook  ’s ochtends, voor het ontbijt) waar we uitgebreide menu’s maken met (super)gerechten op basis van mungdahl, de heerlijkste  curries, chutney’s, raïta’s , rijstgerechten, “sweets”, dranken en (hemelse) hartige hapjes en Indiaas brood.
Voor bijna alle gerechten zal ik vegan opties geven (en ook glutenvrije opties, maar de meeste gerechten zijn dat al).
We passen in deze week de algemene principes van Ayurveda toe op de Vedische keuken.
Dat wil zeggen dat we zo koken en eten dat de spijsvertering, agni, die volgens Ayurveda de sleutel is tot onze gezondheid, zo optimaal mogelijk is, en de maaltijden geschikt voor iedereen (tridosha) 

Valérie Fiteni, Ayurveda therapeute (www.ayurvedapraktijkarjuna.nl) geeft lezingen over de principes van Ayurveda en over de kruidenleer – een aparte studie binnen Ayurveda –  en mogelijk nog andere onderwerpen. Valérie geeft desgewenst ook consulten, Ayurvedische massages en behandelingen.

Vonny Dumaine (www.hearttoheart.nl/vonny-du-maine/) geeft elke ochtend en soms ’s avonds een heerlijke yogales voor een perfect begin van de dag. Vonny’s massages zijn inmiddels beroemd….

“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yoga-studio.

“Hof de Brulle” ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats, zeer sfeervol en artistiek ingericht. Alle kamers zijn prachtig gerestaureerd (sommige delen van de boerderij zijn meer dan 400 jaar oud)

De omgeving is fantastisch om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg te gaan, en je zit ook zo in België of Duitsland. Tussen 11:00 en 16:00 u is er geen programma zodat je er lekker op uit kunt gaan.
Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht, (optioneel) dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week (Ayur)vedisch kunt eten.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten

Bekijk de foto's van de kookvakantie in 2016
Klik op een van de foto’s

Data

Zaterdag 10 augustus (aankomst vanaf 12:00 u) t/m vrijdag 16 augustus (vertrek na het ontbijt)

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met eenpersoonskamers  en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of twee doucheruimtes en toiletten.
Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling.
Het aantal eenpersoonskamers is beperkt (vijf)
Er zijn twee tweepersoonskamer met toilet en badkamer en suite

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Hier kun je foto’s bekijken van Hof de Brulle:
https://www.geuldal.com/vakantiehuizen-limburg/zuid-limburg/vakantiehuis-wijlre-zuid-limburg-25-personen-3-BRU

Kosten

De prijs is € 895,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer. Als je alleen komt en je wilt een kamer delen, kun je dat aangeven.
Plus € 20,- voor bedlinnen, handdoeken en de toeristenbelasting (graag ter plekke contant te betalen).
Extra’s:
De toeslag voor een éénpersoons kamer is € 15,- per nacht.
De toeslag voor een tweepersoonskamer met badkamer/toilet en suite is 25,- per nacht.
Lunch (optioneel) 5,00 per keer

De prijs is inclusief: alle Vedische kookworkshops (plus diners) ontbijt(workshops), lezingen, alle yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten op papier en  inleidingen in Ayurveda  digitaal

De kosten van de behandelingen en consulten door Valérie (AV therapeute) en Vonny (yoga docente) zijn tijdens de week bekend.

De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Vedische kookweek 2019”.
U ontvangt van mij een BTW-factuur.

Tot ziens in Hof de Brulle?

Voor meer informatie graag een mailtje: info@kookstudio.net
minimaal 10, maximaal 14 deelnemers

Alleen nog inschrijven op wachtlijst mogelijk