Vedische kook- en yogamidweek met Ayurveda

26 t/m 30 september 2022 in Wijlre, Zuid-Limburg

Een unieke kook- en yoga midweek met de cursus “Vedische Kookkunst” en inleidingen in Ayurveda.

De Vedische keuken is de oorspronkelijke keuken van India, duizenden jaren oud en actueler dan ooit. Nauw verwant met Ayurveda en yoga, van nature geheel vegetarisch, biedt het een compleet concept van een vegetarische of veganistische leefwijze.

Deze week is voor professionele koks (of wie dit wil worden) een buitenkans om je te bekwamen in deze zo bijzonder complete en veelzijdige vegetarische keuken. De helft van de beschikbare plaatsen is voorlopig gereserveerd voor (semi) professionals. Particulieren zijn ook van harte welkom.

We werken zo mogelijk uitsluitend met biologische producten en we passen de algemene principes van Ayurveda toe. Voor bijna elk gerecht wordt ook de veganistische versie gegeven, en heel veel inspiratie voor glutenvrij.

Programma

We geven deze week met vier docenten:
Rada Meursing en Marianne van den Heuvel geven de kookworkshops:
Vier uitgebreide workshops in de namiddag en vier ontbijtworkshops, of yoga. We maken complete Vedische menu’s met (super)gerechten op basis van mungdahl, de heerlijkste  curry’s, chutney’s, raïta’s , rijstgerechten, “sweets”, dranken, (hemelse) hartige hapjes en Indiaas brood.
Voor bijna alle gerechten wordt de vegan opties gegeven (en ook glutenvrije opties, maar de meeste gerechten zijn dat al).
We passen in deze week de algemene principes van Ayurveda toe op de Vedische keuken.
Dat wil zeggen dat we zo koken en eten dat de spijsvertering, agni, die volgens Ayurveda de sleutel is tot onze gezondheid, zo optimaal mogelijk is, en de maaltijden geschikt voor iedereen (tridosha).

Sylvia Kuperus, Ayurvedisch therapeute (www.agnifabriek.nl) geeft na het ontbijt de inleidingen in Ayurveda. Sylvia geeft ook Ayurvedische consulten en massages.

Erna Vonck is de yoga lerares (www.ernavonck.nl) en ze geeft ook massages.

De yoga kun je afwisselend met de ontbijtworkshops meedoen en soms zal Erna ook ’s avonds nog een yoga les geven.

“Hof de Brulle” ligt ten zuiden van Valkenburg, in het Geuldal. Het is een schitterend gerestaureerde Zuid-Limburgse boerderij met binnenplaats, zeer sfeervol en artistiek ingericht. Alle kamers zijn prachtig gerestaureerd (sommige delen van de boerderij zijn meer dan 400 jaar oud)
“Hof de Brulle” is niet alleen rijk aan een professionele kookstudio, maar er is ook een professionele yoga-studio.

De omgeving is heerlijk om te wandelen en te fietsen, of je kunt gezellig naar Maastricht, Vaals of Valkenburg te gaan, en je zit ook zo in België of Duitsland. Tussen 11:00 en 16:00 u is er geen programma zodat je er op uit kunt gaan.

Behandelingen en consulten
Tijdens deze week kun je Ayurvedische consulten en diverse massages boeken bij Sylvia (Ayurvedisch therapeute) en Erna (yogadocente en masseuse).

Op de aankomstdag  is de eerste kookworkshop vanaf vijf uur. De andere dagen kun je ’s ochtends meedoen met de yoga of de ontbijtworkshop, en na het ontbijt geeft Sylvia ruim een uur inleiding in Ayurveda. Daarna is er vrije tijd tot het begin van de kookworkshop om 16:00 of 16:30 u (in overleg). Tijdens de ontbijtworkshop maken we ook een eenvoudig lunchgerecht dat je kunt meenemen, zodat je desgewenst de hele week Ayurvedisch kunt eten.

Data

Maandag 26 september (aankomst vanaf 15:00 u) t/m vrijdag 30 september (vertrek na het ontbijt).

Overnachtingen

Er zijn vijf mooie appartementen met diverse een- en tweepersoonskamers.
Elk appartement heeft één of meerdere doucheruimtes en toiletten. Sommige kamers hebben badkamer met toilet en suite. Alle kamers zijn keurig en met een rustieke uitstraling. Het aantal eenpersoonskamers is beperkt.

Adres

“Hof de Brulle”
Breulsweg 3,
6321 EK Wijlre

Kosten

De prijs is € 850,- p.p. op basis van een gedeelde (twee persoons) kamer.
Als je een kamer wilt delen, kun je dat aangeven.
Extra’s:
De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 25,- per nacht.
De toeslag voor een kamer met badkamer en toilet en suite is 20,- per nacht  per kamer.
De  aanbetaling (€ 100,- ) graag bij inschrijving overmaken op NL25TRIO0197882013 tnv Rada’s Kookstudio  ovv “Vedische kookweek sept 2021”.
De restbetaling dient uiterlijk zes weken voor het begin van de kookweek te worden voldaan. U ontvangt van mij een BTW-factuur.

De prijs is inclusief: alle  kookworkshops (plus diners), ontbijt(workshops), lunch, lezingen, yogaworkshops, overnachtingen, de hele dag koffie en (kruiden)thee, recepten op papier en  inleidingen in Ayurveda  digitaal. Alle recepten worden ook digitaal nagestuurd.

De lijst van de behandelingen en consulten met de prijzen wordt vooraf opgestuurd.

De Vedische Koksklapper is het lesboek en het complete naslagwerk voor deze cursus, met alle theorie voor het Vedische koken en meer dan 200 recepten. Verkrijgbaar tijdens de cursus of in de webshop.

Tot ziens in Hof de Brulle!

Voor meer informatie kunt Rada mailen info@kookstudio.net
of bellen 06 14441758

Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 14

Er is nog plaats