Kookcursussen

De Indiaas-Vegetarische en Veganistische keuken: Kookcursussen

Steeds meer mensen willen (ook) vegetarisch of veganistisch kunnen koken. Om gezondheidsredenen, vanwege het milieu en het klimaat, of omdat we ondertussen zoveel gezien hebben van alle ellende die de vleesindustrie met zich meebrengt, dat we daar eigenlijk niet meer aan mee willen doen. De keuze voor vegetarisch/veganistisch eten is hoe dan ook een goede keuze! Maar dan komt de vraag: hoe kan ik nu echt lekker en goed vegetarisch/vegan koken op een manier dat iedereen daar blij mee is en ik zeker weet dat we volwaardige voeding eten?

De Indiase  keuken is ronduit ideaal voor een harmonieuze vegetarische/vegan leefwijze, omdat deze keuken (als enige ter wereld) van oorsprong zuiver vegetarisch is en gebaseerd is op de diepe wijsheid van Ayurveda. Door het gebruik van allerlei kruiden – die trouwens elk een gunstige uitwerking hebben op onze spijsvertering – en allerlei verrassende maar toch eenvoudige kooktechnieken, staat deze keuken bekend als een van de heerlijkste van de wereld.

Rada’s Kookstudio geeft twee cursussen om je deze kookkunst eigen te maken:

Cursus 1: De Basiscursus – Vedisch koken met de basispricipes van Ayurveda (tridosha, voor het hele gezin)

In deze cursus ligt de focus op het  koken: Ayurvedisch koken als de beste manier van de wereld om heerlijk en weldadig vegetarisch te koken. Met voor bijna alle gerechten een vegan optie.

Ervaar wat deze keuken voor je doet, hoe blij je ervan wordt, hoe energiek je je voelt. Ontdek hoe verbazingwekkend het is dat je met zulke simpele en pure ingrediënten zulke fantastische maaltijden kunt maken voor het hele gezin.

Elke les maken we samen een uitgebreid menu, dat we gezellig samen eer aan doen. Elke les heeft een thema en alle belangrijke basisbereidingen van de Vedische keuken komen aan bod.  De lessen worden om de week gegeven, zodat je thuis lekker kunt oefenen op nieuwsgierige huisgenoten of vrienden.

Kijk in de agenda voor de data en locatie van deze cursus. Je kunt je daar ook inschrijven.

Cursus 2: Ayurveda in theorie en praktijk

In deze cursus gaan we diep in op de kennis van Ayurveda en maken we menu’s naar constitutie (vata, pitta, kapha). De cursus bestaat uit vijf lessen, die een combinatie zijn van een inleiding van maximaal een uur in Ayurveda, gegeven door een Ayurvedisch voedingsdeskundige/arts, en het koken van een fantastisch menu op constitutie, waarbij je  heel duidelijk kunt ervaren welk effect welk voedsel op jou persoonlijk heeft. Tijdens de cursus bestaat de mogelijkheid voor een persoonlijk voedingsadvies. We geven veel tips om Ayurveda echt toe te kunnen passen in je dagelijks leven. Genieten en ervaren!

Kijk in de agenda voor de data en locaties van deze cursus. Je kunt je daar ook inschrijven.